Stoempen voor een toekomst zonder dementie!

Arent van Wassenaer

( Lid van team: Team Max Health Club )

Opgehaald

10.222
102% bereikt van mijn streefbedrag € 10.000

Vind jij dementie ook zo’n vreselijke ziekte? Ik wel en daarom kom ik in actie voor Alzheimer Nederland. Jouw steun is hard nodig, want maar liefst 280.000 mannen en vrouwen in Nederland hebben een vorm van dementie. In 2040 zal dit aantal opgelopen zijn naar een half miljoen.

Ik heb ook om mij heen gezien wat Alzheimer doet met de patiënten maar ook met de directe omgeving. Voor mij ook een aanleiding om bijvoorbeeld geen alcohol meer te drinken (ik had al genoeg gehad eerlijk gezegd).

Maar nu wil ik graag door mee te doen aan deze actie speciale aandacht vragen voor steun aan onderzoek tegen Alzheimer. Dat is hard nodig. Door met mijn team door regen wind 476 km rond de oude Zuiderzee te fietsen - waarvoor we echt heel erg diep zullen moeten gaan - hoop ik iets te kunnen bewijzen, iets waarvoor ik dan weer steun vraag aan vrienden en collega's. We starten bij Max Health Club in Den Haag om iets na middernacht en hopen daar tussen 22 en 24 uur weer terug te zijn.

Op 17 oktober heb ik solo 310 km getraind en ik weet dus wat ons te wachten staat. Het wordt loodzwaar, en van onze tocht zullen we zeker 10-11 uur in het pikkedonker fietsen. Maar, met de juiste spullen, de juiste motivatie, met dit team en met jullie steun weet ik zeker dat we de eindstreep zullen halen.

Dus geef gul voor een wereld zonder Alzheimer!