Marathon Rotterdam tegen dementie

Nog te gaan

Einddatum: 25/10/2020

Ik wil me dit jaar graag inzetten voor een nieuw doel; de strijd tegen Alzheimer. Zelf ben ik er persoonlijk mee geconfronteerd door de dementie die mijn moeder heeft. Ik zie hoe deze verschrikkelijke ziekte zorgt voor angst, onbegrip, kwaadheid en verdriet bij veel mensen. Mensen die de eigen geliefden niet meer herkennen, waar een gesprek niet meer mee mogelijk is en die constant bang en onzeker zijn. Mijn sterke vader is mantelzorger en daar hebben we allemaal veel respect voor. Maar mijn moeder is zo veranderd door deze ziekte dat ze geen seconde meer alleen kan zijn, dus uiteindelijk zal ook dat veranderen.

Doel is dat er meer bekend wordt over de oorzaken van deze ziekte en de mogelijke geneeswijzen. Daar is veel onderzoek voor nodig en hier zou ik graag een mooie bijdrage aan willen leveren samen met jullie. Steun mij in deze actie.

 

Ik loop op 7 april mijn eerste marathon in Rotterdam om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Alzheimer Nederland. Mijn sportieve doel gekoppeld aan dit fantastische goede doel: ik kom in actie!

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

van totaal € 500 (92%)
Bekijk alle donateurs
15
10:43 uur
03-04-2019
Fantastische actie Arthur, veel succes met de marathon!!
221
20:30 uur
06-03-2019
Emballage/actie bij Albert Heijn Driessen in Elst
50
18:08 uur
04-02-2019
Uit eigen ervaring weet ik hoe moeilijk deze ziekte voor de patiënt zelf en familie en vrienden is. Ik hoop op vernieuwde inzichten, hulp en... voorkoming.
15
12:16 uur
03-02-2019