Marathon lopen voor Alzheimer Nederland

Dennis van Wees

Opgehaald

1.897
189% bereikt van mijn streefbedrag € 1.000

Aftellen naar start marathon :

Als er, zoals in mijn geval, bij je moeder Alzheimer wordt geconstateerd, heb je nog geen idee wat je uiteindelijk te wachten staat.

De aftakeling van mijn moeder door deze ziekte is verschrikkelijk om aan te zien. In een paar jaar tijd is de achteruitgang groot geweest. Mijn moeder is altijd een vitale, zorgzame, liefdevolle en gezonde vrouw geweest. Inmiddels gaat het geestelijk en lichamelijk zeer slecht. Mijn vader heeft haar zo lang als mogelijk thuis verzorgd totdat het echt niet meer ging.

Op dit moment zit ze in een verzorgingshuis waar ze prima verzorgt wordt door toegewijde verzorgers. Van haar korte termijn geheugen is niks meer over. Ze kan niet meer zelfstandig eten, lopen. Praten gaat ook niet meer. Ze wil vaak dingen vertellen maar ze kan het niet meer goed uiten.

Ik heb besloten om voor mezelf de ultieme uitdaging aan te gaan om op 16 oktober 2022 in Amsterdam een marathon te gaan lopen en hiermee geld in te zamelen voor Alzheimer Nederland. Ik ga er in ieder geval hard voor trainen om deze tocht in een redelijke tijd af te leggen.

Jouw steun is hard nodig, want maar liefst 280.000 mannen en vrouwen in Nederland hebben een vorm van dementie. In 2040 zal dit aantal opgelopen zijn naar een half miljoen. Dus steun mijn actie met wat jij kan missen! Alle beetjes helpen en zo werken we samen aan een toekomst zonder dementie.

Het is uiteraard geen probleem als je deze pagina deelt.

Dankjewel, groet Dennis.