Er komt eens een oplossing voor alzheimer

Actie is afgesloten Je kunt niet meer doneren

Mijn vader heeft Alzheimer gehad. Eerder heb ik me ingezet voor 2bike4alzheimer, nu een nieuw sportief doel! Op 1 oktober a.s. zal ik deelnemen aan de HCA Marathon in Odense, Denemarken! Vernoemd naar de beroemde Deense schrijver Hans Christian Andersen heeft dit hardloopevenement een sprookjesthema.

Graag verrijk ik deze fysieke maar vooral ook mentale uitdaging met een groter doel: de genezing van Alzheimer dichterbij brengen. Een op de vijf mensen krijgt dementie, waarvan Alzheimer de bekendste vorm is. Bij vrouwen is de kans nog groter: een op de drie vrouwen krijg dementie. Hoewel de ziekte zich meestal openbaart op latere leeftijd, zijn er naar schatting in Nederland 12.000 mensen met dementie die jonger zijn dan 65 jaar. De ziekte kan zich in deze laatste gevallen al rond het 40e levensjaar laten zien.

De ziekte begint meestal met geheugenproblemen. Later ontstaan problemen met denken en taal. Ook kunnen er veranderingen in karakter en gedrag optreden. Hoe ga je een mentale uitdaging aan, als je door Alzheimer langzaam je persoonlijkheid verliest? Als je herinneringen langzaam vervagen en je jezelf weg voelt glijden, wie ben je dan?

Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe mensonterend deze ziekte is en wil mij hier dan ook graag voor inzetten. Steun je mij in deze actie? Na 1 oktober zal ik je informeren hoe mijn eerste marathon is verlopen en hoeveel deze actie heeft opgeleverd!

Hartelijke groet, Willemien

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

van totaal € 500 (245%)
Bekijk alle donateurs
1.225
16:07 uur
10-09-2017