Rene loopt voor strijd tegen dementie

Iets meer als een jaar geleden is bij mijn moeder Frontotemporale dementie (FTD) vastgesteld. Ze heeft de variant die haar gedrag veranderd.

Mensen met deze vorm van frontotemporale dementie vertonen opmerkelijke veranderingen in hun gedrag, persoonlijkheid, emoties en het beoordelen van situaties. Iemand met deze variant van FTD kan ongepaste of risicovolle dingen doen, zoals iets stelen in een winkel. Ook dwangmatig gedrag komt voor. Bepaalde activiteiten moeten dan bijvoorbeeld altijd in een vaste volgorde en op een vast tijdstip gebeuren. Gaat het anders, dan raakt de persoon geïrriteerd. Mensen met deze vorm van frontotemporale dementie kunnen ook erg ongevoelig overkomen. Of ze zitten juist de hele dag apathisch op de bank en krijgen niks gedaan

 

Op 23 september doe ik mee aan mudmasters in Biddinghuizen. Hiermee probeer ik geld in te zamelen wat ik doneer aan Alzheimer Nederland. Zij gebruiken dit geld voor onderzoeken naar dementie en voor indersteuning bij dementie. Zowel patient als familie.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

van totaal € 250 (80%)
Bekijk alle donateurs
10
15:08 uur
02-09-2018
5
18:21 uur
23-08-2018
Zet hem op, je moeder is vast trots op je.
15
18:48 uur
10-08-2018
15
18:04 uur
09-08-2018