Keep on running!

Hi!

Ik ben Tamara Blankestijn en 28 jaar. 

Sinds 2013 woon ik in Duitsland, Beieren. Ik heb mijn vriend op vakantie in de zomer van 2012 leren kennen en ben een jaar later voor hem naar Duitsland verhuisd.

In deze tijd hebben wij (ik, mijn zusje, papa en mama) te horen gekregen dat mama Afasie heeft. Deze vorm van dementie valt onder de cataegorie FTD. Het is bizar hoe snel deze ziekte zich ontwikkeld, als ik nu 5 jaar 6 jaar later terug denk dan was mama eigenlijk nog heel goed. Ze kon alles! Praten, koken, autorijden, tennissen enz.

Mama was een ontzettend spontaan meelevend mens en ik ben ontzettend dankbaar dat ik dat van haar geerfd heb. Zelfs nu ze niet zoveel emoties laat zien merk ik dat ze nog de persoon is van vroeger door haar snelle korte mimiek. Ze is ontzettend stil geworden en haar motoriek is heel erg achteruitgegaan. Nu kan ze niet meer koken, autorijden of een broodje kaas maken. Wel tennist ze nog steeds, natuurlijk heel langzaam maar ze doet het wel! Helaas kan ze niet meer tennissen. Deze sport is te lastig geworden qua coördinatie en motoriek.

Omdat wij elkaar niet zoveel zien (mijn zusje is piloot en woont niet meer thuis) merken wij heel erg het verschil met de vorige keer, maar het mooie is dat wij nog steeds de liefde voelen als je elkaar ziet. Dat voel je in een omarming. Dat zie je in mama’s ogen.

Papa en mama gaan geregeld naar de VU in Amsterdam omdat zij gespecialiseerd zijn in Dementie en doen mee aan onderzoeken. Ik ben daar ontzettend trots op. Voor hun is het elke keer een confrontatie. Ik was in mei 2018 één keer mee met mama en kon tijdens het gesprek bijna alleen maar huilen. Het is zo echt en het doet zo’n pijn om mee te maken hoe je iemand langzaam (lees snel) verliest. De onderzoeken zijn goed in de zin van dat de wetenschap een stapje verder komt. Dit is helaas heel lastig in een verder stadium omdat de patienten niet meer goed kunnen praten en reageren. Het is dus ontzettend moeilijk om te weten te komen hoe deze ziekte zich verder ontwikkelt. Er is al wel heel veel informatie beschikbaar en de wetenschappers weten heel veel maar helaas nog niet genoeg.

Daarom wil ik de marathon van New York op 3 November 2019 gaan lopen met als doel om geld in te zamelen voor dementie. Ik ben sind eind September '18 aan het trainen en heb een Trainer in Nederland. Hij was vroeger professioneel marathon hardloper. Dat moet dus goedkomen!

Mijn doel is het dat we niet alleen de oorzaak van deze ziekte vinden en een medicijn, maar ook de families kunnen helpen die nu met deze ziekte te maken hebben. Dat er voor deze mensen genoeg hulp is en dat je weet dat je er niet alleen voor staat. Samen zijn we nou eenmal sterker, of dat nou is om met een ziekte om te gaan of om voor een marathon te trainen <3.

Hieronder kan je doneren, ik zeg lekker doen! ik denk dat iedereen wel iemand kent met deze ziekte en dat dus iedereen voelt hoe verschrikkelijk deze ziekte is. 

Ik train 3 keer in de week en maak filmpjes van voor en na het hardlopen. Daarbij vertel ik hoe het hardlopen gaat en tegen wat voor problemen ik aanloop, lekker kijken dus via Instagram: @blankiegoesrunning.

Alvast intens bedankt!

liefs,

Tamara

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

van totaal € 5.000 (80%)
Bekijk alle donateurs
15
15:12 uur
29-02-2020
Mijn zoon Joshua (12 jaar) gaf mij de tip. Een YouTube speelde om deze site te promoten. Joshua stuurde mij de link en zodoende heb ik, uit zijn naam, gedoneerd ♡
5
06:02 uur
01-12-2019
Ik las je mooi geschreven verhaal en ik herken het vanwege mijn moeder die Alzheimer heeft. Je hebt de marathon al gelopen, maar via deze weg wilde ik je toch een soort van hart onder de riem steken. Het is ook maar een kleine bijdrage omdat ik zelf al collecteer en doneer. Maar alle beetjes helpen.
15
17:05 uur
30-11-2019
Ik werk zelf al 35 jaar in de ouderzorg, verpleeghuis en wijkzorg. Zorg rondom dementie het mooiste vak! Maar de meest slopende ziekte. Mooi dat jij dit doet!
25
00:27 uur
31-10-2019