Afzien en blaren om in 4 dagen geld voor Alzheimer te vergaren

Actie is afgesloten Je kunt niet meer doneren

De ziekte Alzheimer is het grootste gedeelte van je leven onbekend! Zolang je jong bent en een druk leven hebt denk je niet na over het ouder worden, dat is immers nog zo ver weg. Zodra je kinderen hebt gaat daar heel veel energie in zitten en ach je ouders worden wel ouder maar alles gaat goed met ze. Dan ineens merk je dat je (schoon)moeder vergeetachtiger gaat worden en voor je het weet is er zorg nodig. Die zorg wordt gegeven door lieve wijkverpleegsters, een hulp om schoon te maken, een kapster die thuis wil komen, telkens moet er iets meer geregeld worden. Totdat je ineens iedere dag langs moet gaan omdat koffie zetten niet meer lukt en ze niet meer weet hoe de afstandsbediening van de tv werkt. Ze is altijd iets kwijt wat ze net verstopt heeft en het ergste is dat ze zo verdrietig is omdat ze merkt dat het niet meer gaat. Dan komt het moment dat thuis wonen niet meer lukt en ga je kijken op de gesloten afdeling, waar zichtbaar is wat deze ziekte met mensen doet. Je schrikt moet mijn moeder hier gaan wonen tussen al deze mensen die soms hun kinderen niet meer herkennen? Ja het is de beste oplossing, maar wat had ik graag gewild dat dit niet nodig was en ze me nog begreep.........

Er is niemand die in de bloei van z'n leven denkt "leuk zo'n gesloten afdeling daar zou ik graag willen wonen". Daarom loop ik voor Alzheimer in de hoop een klein stukje bij te dragen aan het vinden van een medicijn zodat mijn kinderen deze vreselijke ziekte bespaart kan blijven!!

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

van totaal € 1.000 (0%)