Meppeler Bowling Vereniging Strikers

MBV Strikers in actie voor Stichting Alzheimer!

Opgehaald

4.235
238% bereikt van het totaalbedrag € 1.775
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Meppel - Het streefbedrag van MBV Strikers is donderdagavond ruimschoots overschreden. Maar liefst 4200 euro werd er opgehaald, tijdens de benefietavond voor Alzheimer Nederland. Dat is heel wat meer dan de 1500 euro die organisatoren Johan Stoel en schoonzoon Luuk Ruijter van tevoren hadden verwacht.

Mede-oprichter en voorzitter Johan Stoel van Meppeler Bowling Vereniging Strikers kwam in augustus op het idee om een benefietavond te houden voor Alzheimer Nederland. Dit ter nagedachtenis van zijn in juli overleden moeder, die aan Alzheimer leed. Het doel van de avond was om zoveel mogelijk geld op halen voor onderzoek naar deze ziekte.

Er volgde een periode van veel regelen. Stoel hield zich bezig met het organiseren en de promotie van de avond, zijn schoonzoon Luuk Ruijter met de grafische ondersteuningen en zijn vrouw Jeannette met sponsoring en donaties. Hun inzet werd beloond, want al voor de benefietavond stond de teller op ruim 1700 euro.

Startsein

Het startsein werd gegeven door Sjoanita en Bianca Brommer. Sjoanita is provinciaal kampioen bowlen bij de junioren geweest en eindigde op de 2e plaats bij de landelijke wedstrijd, Yet Nederland. Bianca heeft de Yet Nederland gewonnen en de Yet Belgie zelfs al 3 keer. De zussen bevinden zich nu in de voorselectie van het WK dit jaar.

Alle banen waren bezet en door diverse groepen werden er veel punten bij elkaar gebowld, al dan niet gesponsord. Rond 21.30 uur ging er een veiling van start. Verschillende bedrijven en organisaties uit de omgeving van Meppel boden hun producten of diensten belangeloos aan. De aanwezigen konden hierop bieden en zo werd er 815 euro opgehaald. Hoogtepunt van de veiling was de clinic van Sjoanita en Bianca Brommer. Deze ging naar de hoogste bieder. Twee partijen hadden de zinnen gezet op de clinic en mochten uiteindelijk voor 450 euro samen gebruik maken van de kavel.

Alfred Roo zong een emotioneel lied, dat aansloot bij het thema Alzheimer.

Eindresultaat

Na de veiling kon er weer gebowld worden. Daarna vond de bekendmaking van het eindbedrag plaats. Het bedrag van MBV Strikers werd met 700 euro aangevuld door Noorderboog, locatie Kaailanden. Twee cheques ter waarde van 4200 euro werden uiteindelijk overhandigd aan 2 vertegenwoordigers van Alzheimer Nederland.

Wat begon met een idee uit een verdrietige situatie, is uitgegroeid tot een topavond. Johan Stoel kijkt terug naar een zeer geslaagde avond. ‘Het geeft me een zeer voldaan gevoel en ik ben ontzettend trots’, aldus de voorzitter.

Doneren kan nog steeds.

Bron; Meppeler Courant 5 november 2018