Trainingen week 2

22 juli 2022 15:33

Week 2 is zo goed als voorbij. In deze week stonden er 4 trainingen op de planning. Driemaal een loop en één keer een krachtsessie. In totaal heb ik 36km afgelegd  en misschien komen er daar nog een paar bij als ik besloot nog een herstelloopje te doen. Op maandag stond mijn langste loop, 16km. Het was die dag erg warm dus ik was vroeg al op pad. Tijdens deze langere loop kan ik goed mijn voeding- en waterinname oefenen. Voor mij is het tijdens de trainingsperiode belangrijk om te zien welke voedingsrepen/gels wel of niet werken. Je wilt namelijk niet tijdens de marathon zelf honger krijgen of 10x naar de wc moeten.

Op woensdag en vrijdag werkte ik een intervaltraining af. De tempo's die ik hierbij loop zijn richting het tempo wat ik ook wil lopen op de marathon. Beide trainingen gingen eigelijk heel erg goed, al merkte ik de hitte van de afgelopen dagen wel in de benen. Op dinsdag heb ik een krachttraining gedaan. De krachttraining helpt mij bij mijn vorm tijdens het lopen doordat het mijn rug en buikspieren versterkt. Daarnaast is het ook een fijne afwisseling naast al dat lopen. 

Aankomend weekend loop ik misschien nog een klein herstelloopje, maar voor de rest zijn alle trainingen voor deze week gedaan. Volgende week staan er een paar grote trainingen op het programma en daarna hebben wij door een vakantie 9 dagen rust. Ik houd jullie op de hoogte! 

 

Groet, 

Christie