Tour de Piet!

Frank Henning

Opgehaald

1.628
162% bereikt van mijn streefbedrag € 1.000

Vind jij dementie ook zo’n vreselijke ziekte? Dat vind ik ook en daarom ga ik fietsen van Arnhem naar Rijswijk en terug, dat is ruim 300 km. Jouw steun is hard nodig, want maar liefst 280.000 mannen en vrouwen in Nederland hebben een vorm van dementie. In 2040 zal dit aantal opgelopen zijn naar een half miljoen.

Vorig jaar fietste ik de Elfstedentocht samen met mijn broer Paul. Na afloop thuis videobelde Florianne met Piet. Kort sprak ik hem over hoe mijn dag was. Hij deed toen de uitspraak: "Je krijgt het niet cadeau." Die woorden inspireerde mij enorm. Afgelopen winter kocht ik mijn eerste racefiets en dacht bij mezelf: Ik ga een tocht van Arnhem naar Rijswijk en weer terug maken en Piet bezoeken!

Piet is de opa van Florianne, die is heel belangrijk voor haar geweest in haar opvoeding en dat is hij eigenlijk nog steeds! Hij was er altijd voor haar, leerde haar fietsen, paste op, hielp met het huishouden en in de tuin. Hij kwam dan op de fiets. Piet is super sportief, zo liep hij hard, schaatste hij (twee keer de Elfstedentocht) en voetbalde hij. Zelfs toen hij dat eigenlijk niet meer goed kon. Ook wielrende hij, zo ging hij op fietsvakanties naar Frankrijk en reed grote delen van de Tour de France. En deze passie delen wij! Sinds twee jaar heb ik het wielrennen ontdekt en als gevolg van een voetblessure in aanloop naar de Rotterdam marathon ging ik pas echt kilometers maken.

Sinds een aantal jaar lijdt piet aan dementie. Deze ziekte, in combinatie met fysieke achteruitgang, zorgt ervoor dat hij niet meer kan sporten zoals hij heel zijn leven met veel liefde heeft gedaan. Daarom ga ik 30 april en 1 mei de tocht maken. Deze ga ik in twee dagen afleggen. De route ligt nog niet vast maar ik verwacht 350 kilometer te gaan rijden. 

Dus steun mijn actie met wat jij kan missen! Alle beetjes helpen en zo werken we samen aan een toekomst zonder dementie. Dankjewel!