Carpe Kilimanjaro

In Augustus 2017 is mijn vader Jos van der Maas op zijn 73e overleden aan de gevolgen van zijn ziekte Alzheimer en Vasculaire dementie.

Wij zagen hem de afgelopen jaren langzaam aftakelen van een grote sterke man  (leraar lichamelijke oefening, sportleraar) naar een oude man met een lege en glazige blik in zijn ogen. Na een herseninfarct en meerdere Tia's ging het bergafwaarts en versnelde het proces dusdanig dat mijn vader meerdere psychoses kreeg. opname in een gesloten afdeling was het gevolg, nog geen 8 weken later is hij overleden.

In de fase dat mijn vader opgenomen werd hoorde mijn vrouw Marieke en ik dat wij in verwachting waren, mijn vader wist dat dit onze ultieme wens was.

Op zijn sterfbed heb ik hem nog kunnen vertellen dat hij nog een kleindochter erbij zou krijgen, zijn 8e kleinkind alweer. Onze dochter Nova is , 6 maanden na het overlijden van mijn vader, gezond geboren. Nieuw leven (Nova) en een verlaten leven lag in elkaars verlengde en het was een heftige en emotionele periode.

Mijn vader was altijd een erg sportieve man en steunde ons (mijn 2 oudere zussen en oudere broer) in alle sporten die wij beoefenden. Naast zijn werk als leraar gaf hij ook ski-gymnastiek en was hij een zeer fanatiek hockeycoach. Daarnaast een fervent schaatser en ik ben er heel trots op dat hij 3x de elfstedentocht heeft gereden, waarvan de zwaarste tocht aller tijden in 1963. Het tekent mijn vader dan ook dat hij trotser was met zijn9 stempels in 1963 (hij moest verplicht van het ijs af) , dan met zijn 2 kruisjes van de uitgereden tochten in '85 en '86. Uit respect voor mijn vader ga ik een sportieve uitdaging aan om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Stichting Alzheimer Nederland.

Deze uitdaging heb ik gevonden in het beklimmen van de berg Kilimanjaro in Tanzania, het dak van Afrika!

Mijn vrouw Marieke heeft deze berg in haar eentje beklommen in 2011 en de top gehaald en nu ga ik de top trotseren. De lijfspreuk van mijn vader Jos van der Maas was altijd CARPE DIEM, Pluk de dag.

De documentaire : Carpe Kilimanjaro: An Alzheimer's Project (2016) is mijn inspiratie geweest om dit te gaan realiseren.

Het verhaal sluit erg aan op die van mij en geeft een helder beeld in de onheldere geest van een vader met de ziekte van Alzheimer, Dementie betekent dan ook letterlijk ontgeesten van de mens.

Ik hoop dat mijn verhaal jou zal aanspreken om mij te steunen deze actie nog succesvoller te maken.

Er is helaas nog veel onderzoek nodig om een oplossing te krijgen over de ontstaanswijze van deze ziekte, laat staan dat er medicatie voor bestaat.

Vroeg of laat zal ook onze generatie hiermee te maken krijgen.

Ik wil zoveel mogelijk geld ophalen voor de Stichting Alzheimer en hierbij benadrukken dat ik persoonlijk deze expeditie zal bekostigen en dat al het geld voor onderzoek te besteden zal zijn.

Bedankt voor het lezen en het hopelijk sponsoren van deze uitdaging.

Warme groet!

Ralf van der Maas

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

van totaal € 20.000 (28%)
Bekijk alle donateurs
35
20:28 uur
14-04-2019
50
22:00 uur
23-12-2018
Succes Ralf. Je vader zou trots op je zijn Tante Nell
25
21:04 uur
09-12-2018
19
20:05 uur
09-12-2018