De Tuinhof Tandem in Parijs-Brest-Parijs 2019

Deze zomer zullen wij, Harrie en Taco, Parijs-Brest-Parijs fietsen. Parijs-Brest-Parijs is een wielerklassieker van 1200 km die sinds 1891 wordt gereden. De tocht vindt één keer per vier jaar plaats, dit jaar van 18 t/m 22 augustus. We vertrekken 19 augustus in de vroege ochtend en hebben vervolgens maximaal 84 uur om de route af te leggen.

Voor Taco is het de eerste keer dat hij zo’n lange afstand zal afleggen, terwijl zijn oom Harrie PBP voor de achtste (!!!) keer gaat fietsen. Dit maakt hem de Nederlander die het vaakst aan de start heeft gestaan van deze wielerklassieker. Tot nu toe heeft hij ze ook allemaal gefinisht binnen de tijdslimiet, en dat gaat dit jaar natuurlijk weer lukken!

Naast de sportieve prestatie willen wij met deze tocht ook ons steentje bijdragen om het onderzoek naar (het voorkomen van) de ziekte van Alzheimer verder te helpen. Na contact met Alzheimer Nederland hebben wij gekozen om een onderzoek te steunen van de Vrije Universiteit Amsterdam. Het onderzoek richt zich op de relatie tussen cholesterol en de ziekte van Alzheimer.  Eerdere testen met cholesterolverlagende medicijnen hadden geen effect op het risico op de ziekte van Alzheimer. Daarom is er meer kennis nodig hoe het gen invloed heeft op de cholesterolstofwisseling in de hersenen en op het ontstaan van de ziekte van Alzheimer. Dit onderzoek kan zo leiden tot meer begrip over de rol van cholesterol. En mogelijk leiden tot nieuwe medicijnstudies om de ziekte van Alzheimer te voorkomen.   

Jullie bijdrage is hiervoor hard nodig. Dus doneer direct hieronder!

Veel dank!

Harrie & Taco

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

van totaal € 2.500 (163%)
Bekijk alle donateurs
25
11:12 uur
04-09-2019
25
19:48 uur
03-09-2019
50
17:09 uur
24-08-2019
250
14:30 uur
24-08-2019